Разположен в австрийската провинция Горна Австрия, китният малък град Халщат се намира в непосредствена близост до Залцбург и Грац, на брега на едноименното езеро "Халщат".

                                                     

Смята се, че Халщат е един от най-старите градове в Европа, не случайно е и част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО

                                                      

Известен още като "перлата на Австрия", градът съчетава красива и запазена архитектура, богата история и невероятна природа. Мястото е известно с производството на сол, ценен ресурс, спомогнал за изграждането на града в миналото. Халщат е известен и със своето спокойствие. Постоянните жители на това райско място са по-малко от хиляда, но за сметка на това, туристите са в пъти повече.

Туризмът е и основният отрасъл на това място, от който се препитава и голяма част от местното население. А в местния исторически музей, който се намира в центъра на града, се пазят и много предмети, разказващи за богатата история на града.

                                                       

Любопитен факт представлява липсата на градси транспорт в Халщат. Но истинато е, че всички забележителности могат да бъдат обиколени пеша за не повече от два часа време. Голяма част от туристите предпочитат след не претенциозната обиколка да се отбият с чаша кафе до брега на езерото, където да се насладят на невероятната природна и архитектурна гледка.

                                                        

Други извести забележителности в града са "Къщата на костите" и "Глетчерът Дахщайн".

Ако имате нужда от спокойствие и чистота, то бъдете сигурни, че Халщат е точния избор за вас!

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.