Представителите на някои националности имат тенденция да се открояват от всички останали (и то не по добър начин). Нецензурното поведение сред чужденците се отличава особено, тъй като, като малцинство, винаги се обръща специално внимание.

Благодарение на различни проучвания, конкретни събития, описани в Интернет от различни медии и разкази на очевидци, може да се създаде обща представа за туристите от различни страни.

Но от коя страна са най-лошите туристи?

Моля, обърнете внимание, че ние сме добре запознати с разликата между поведението на конкретен човек и националността сама по себе си.

Някой може да бъде изненадан (или може би не), но българските туристи не са първите в този списък и дори не са втори. Ако по-рано човек може да чуе „смешни“ истории за почивката на туристи от България, наскоро ситуацията се подобри и много жители на Европа и Азия се страхуват от туристи от напълно различни страни.

Проучване на YouGov, британска компания за международно проучване на пазара и анализ на данни за това как хората от 26 националности мислят за туристите, показа невероятни резултати.

№1 Китайски туристи

Когато става дума за заглавия в медиите, китайските туристи се смятат за истинска „находка“. Снимането на селфита може да съсипе арт инсталации, имаслучаи, когато се опитваха да отворят вратата на самолет по време на полет, за да дишат свеж въздух, да рисуват графити „Ding Jinhao беше тук“ в Луксорския храм и дори един човек реши да хвърли монети в самолетен двигател за късмет.

№2 Американски туристи

Те са най-лошите туристи по собствените си думи!

Има няколко неща, с които американците станаха известни:

- говорят силно помежду си

- говорете силно с някой, който не разбира английски

- очаквайте всички наоколо да разбират английски.

№3 Британски туристи

Постоянното пиене и неподходящото поведение са популярни при тях. Учливите и приятелски настроени британци по чудо се трансформират след няколко чаши алкохол.

Пияни могат да тичат голи на улицата, да пеят шумно и да скачат от балкона на хотела си в басейна. В мрежата можете да намерите много новини и видеоклипове за подвизите на пиянитебританци.

№4 Германски туристи

Докато британските туристи пеят, някои германските обичат да са стриктни. Факт е, че много немци стриктно спазват всякакви правила. Например, ако прочетат, че в резервацията им е стая с тераса, а такава няма или сметнат, че менюто в хотела не е толкова разнообразно, тогава има вероятност те да поискат обезщетение.

№5 Австралиски туристи

В Европа са малко, но в Азия има достатъчно. Те са шумни, обичат да пият и понякога посещават свети места и добри ресторанти по чехли и тениска. 

На Бали австралиец ебил беше забелязан пиян, чупейки барове и нападайки непознати. Но всичко това се случва, когато са в компанията, когато са сами, те са много приятелски настроени, безгрижни и просто вървят с течението, което прави приятно впечатление.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.