Изящната архитектура на някои от най-величествените храмове по света ги прави уникални и неповторими обекти, които задължително трябва да бъдат видяни. Тези места се посещават от милиони туристи всяка година, а историята им е не по-малко интересна от великолепната структура и сияйната им красота. Ето защо ще ви запознаем само с малка част от храмовете, които задължително трябва да бъдат посетени.

  •  Храмът на всички религии, Русия

                                                   

Този архитектурен комплекс се намира във вилното селище Старое Аракино, в непосредствена близост до град Казан, Русия. Комплексът е изграден от няколко купола, минарета и кули, представляващи религиозната архитектура на повече от десет религии по света.

  • Катедралата Свети Патрик, Австралия
                                                      

Този религиозен храм се намира в Мелбърн, Австралия. Готико-възрожденската архитектура на сградата я прави един от най-красивите туристически обекти.

  • Манастирът Такцанг, Бутан
                                                         

Най-известният храмов комплекс в Бутан се разполага близо до град Паро и се намира на 3120 м. височина. Храмът е построен през 1692 г. около пещерата Такцанг Сенге Самдуп.

  •  Шейх Зайед, ОАЕ
                                                         

Осмата по-големина джамия в света Шейх Зайед се намира в град Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства. Архитектурата на този културен паметник е повече от изящна и живописна, ето защо задължително трябва да бъде посетен.

  • Църквата на викингите в Боргунд, Норвегия
                                                         

Тази дървена църква е построена в периода между 1180 и 1200 г. сл.Хр. Изграждането ѝ е свързано с важен период в историята на ранното християнство в Скандинавия.

  •  Катедралата Свети Стефан, Виена, Австрия
                                                           

Тази католическа катедрала е един от най-големите символи и културни паметници в цяла Австрия. Изградена е върху останките на две стари църкви, а с настоящия готически стил се сдобива през 1511 г.

  •  Миланската катедрала или Дуомо, Милано, Италия
                                                           

Строителството на тази зашеметяваща катедрала отнема повече от шест века. Посветена на Рождество Богородично, до скоро това е била и най-високата сграда в италианския град Милано. 

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.