Често всеки един от нас има нужда да избяга или просто да се скрие от действителността, криеща се в лицето на някой или нещо, което ни наранява. Момент, в който успяваме да се справим с тези неприятни усещания e този, в който решаваме да пътуваме, да протегнем ръка към свободата и да се впуснем с пълна сила в магията на пътешествието.


Защо пътуването създава усещането за успех ? Изборът на дестинация, стягането на багажа, приключването на всички важни задачи, преди да се отправим на път и дори последните трепетни часове - всички те създават чувство на лична удоволетвореност, за добре свършена работа и ползотворно употребено време. И това, ако не е успех!

Успех, който ни отдалечава от несгодата и неудобството, успех, който ни кара да  планираме и мечтаем. Дори да копнем да зърнем мястото, към което сме се запътили и което ще ни докосне до тъй необходимито блажено спокойствие. Достатъчно е само да си предствим лъчите на жаркото слънце, морето и вълните или пък красивия, чист сняг, скърцащ под обувките ни и чистотата на планината, за да съберем сили, енергия и желание. Да постигнем точно това, за което мечтаем.

И нека не забравяме, че когато остареем няма да си спомняме всекидневните проблеми в училище или на работното място, честите битови несгоди и непрятни подмятания. Точно обратно, ще си спомняме за всички онези специални и непринудени ситуации, които са ни накарали да се чувстваме спокойни, щастливи и обичани. И тук е мястото да отбележим, че точно когато човек пътува и сам решава какво да направи, сякаш се чувства способен да вземе не едно и две важни решения, вече премислил спокойно всичко. 

Далеч от еднообразието и проблемите, единственото което запечатваме в съзнанието е видяното и почувстваното. А години по-късно, заедното с купчината снимки, направени в тези прекрасни моменти, ще се връщаме не един и два пъти на местата, където сме били истински щастливи.

Ето защо може спокойно да определим тази “професия” за най-приятна. За да има винаги такъв ефект обаче, не трябва да забравяме и онези мигове, които не ни правят чак толкова щастливи, а само много силни, за да успяваме да се справим с всичко много по-лесно.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.