Като една от най-популярните туристически дестинации в Азия, днес местната управа в Тайланд може да се похвали с възход и бърз напредък на туристическия бранш в страната. Разнообразната природа, която включва уникални плажове и гъста джунгла, в комбинация с вкусна храна и отлично отношение от страна на хотелиерите, приветстват милиони туристи годишно.

Ето и най-предпочитаните и харесвани обекти за прииждащите от цял свят туристи, нетърпеливи да се запознаят с тайнствата, криещи се в Тайланд. И ще направим едно кратко отклонение, за да отбележим, че това невероятно място е познато още като "земята на усмивките".

1. Railay Beach - до този малък полуостров се достига само с лодка заради високите варовикови скали. Тихите и чисти плажове, предлагат спокойна атмосфера, на която всеки един посетител би могъл да се наслади.

2. Phang Nga Bay - прекрасните водни пещери и варовиковите острови са най-голяма забележителност в страната. Мястото е известно като "островът на Джеймс Бонд", защото там са снимани сцени от филма The Man with the Golden Gun. Може да бъде посетено само с каяк, който е и единственият начин да се насладите на прекрасните пещери.

3. Koh Chang - е вторият по-големина остров в Тайланд, на който живеят стотици видове животни. На територията на този остров има няколко водопада, страхотни плажни ивици и подводни рифове, които предоставят възможност на любителите на силните преживявания да изпитат едно огромно удоволстие.

Тайланд е страна с изключително богата култура и история, възникнала още в дълбока древност. Основната религия на местното население е будизмът и за това свидетелстват множеството храмове и параклиси. 

Любопитна подробност, свързана с Тайланд, е традиционният поздрав, използван едновремено за "здравей" и "довиждане". Традицията, наричаща се от местното население The Wai, включва изпъване на двете ръце, а след това и допир една до друга, както при молитва. 

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.