Приятни емоции и спиращи дъха моменти! Казват, че те са мярката за качествен и вълнуващ живот. В тази връзка мислили ли сте за гмуркането в подводни пещери - едно сюреалистично изживяване без аналог?! Дали сте любител водолаз, начинаещ или професионален гмуркач, няма значение, усещането всеки път е неповторимо . Водата в тези „подводни стаи“ не се движи и е кристално чиста. Факт е, че приливите и отливите там не се усещат.

Водите около Маслен нос и Тюленово са най-подходящите места да се потопиш в дълбокото и да изследваш подводните пейзажи. Ето повече за тях.

Маслен нос

Получава името си от многото разбити кораби, които пренасяли основно зехтин. Според легендите голямо съкровище, собственост на Вълчан Войвода, все още лежи някъде под водата. Маслен нос е изключително красиво място, но в същото време и доста опасно. Трябва да сте много внимателни щом се потопите във водата. Остри подводни и надземни скали описват заливите от всички страни и адреналинът ви ще скочи до небето. Когато се гмурнете, пред очите се разкриват пасажи с пъстри рибки, корали и потънали кораби.

Тюленово

Дължи името си на изчезналия вече тюлен Монах. Този екземпляр е срещан по скалите и бреговете на черноморският ни район до 1950 г. От тогава се счита за изчезнал вид. Въпреки липсата на морския обитател, отивайки там ще се насладите на ята корморани, чиста вода и чудни пещери - под повърхността.

33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.