В страната на Антилските острови - Куба, Хавана е най-голямият град, а освен всичко друго е и столица на латиноамериканската островна държава с излаз на карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Във въздуха на това впечатляващо място витаят страстта, жизнеността и топлината, както и купища емоции, които не могат да бъдат усетени на друго място.

Там времето е сякаш спряло и е не недопустимо измежду множеството задължения човек да не открадне малко време за себе си, отдавайки се на това, което обича. Ето защо се смята, че точно поради тази причина кубинците са едни от най-щастливите и непринудени хора в днешния свят.

 

 

Както всяка една друга столица по света, Хавана е важен административен и търговски център с изключително благоприятно географско разположение. Градът е една от 14-те провинции в Куба, която същевременно се намира в непосредствена близост до Флорида и Маями. 

Хавана е разделена на две части - стара и нова, които се различват коренно една от друга. Старата част е сърцето на града, множеството тесни улички и интересни квартали заедно с интересните и впечатляващи архитектурни забележителности, приютяват една изключително древна и интересна култура с богата история. Точно поради тази причина именно тази част от кубинската столица е обявена за световно наследство на ЮНЕСКО през 1982 г.

Една от най-изящните и живописни сгради в града е Националният музей на изящните изкуства, където могат да бъдат видяни майсторски произведения на изкуството и интересни изложби на скъпо струващи колекции бижута, съдове и мебели.

Хавана освен всичко друго е и културен център, изграден от множество театри, кина и фестивали. Горещи латино ритми могат да бъдат чути изпод всеки ъгъл, придружени със страстни танци, изпълнявани от млади момичета и момчета.

В новата част на града могат да бъдат намерени най-различни ресторанти, които да отговорят на вскуса на всеки турист, дръзнал да посети това благосвено място. И сякаш времето в Хавана наистина е спряло, а в кръвта на хората е останало само забавлението и добро настроение, а и любовта разбира се, която витае във въздуха и заразява всеки един посетител.

44 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.