Хората обичаме да опознаваме нови страни и култури. Обичаме да пътуваме и да виждаме места, на които не знаем дали ще стъпим повече. Повечето са красиви, приветливи и оставят приятни спомени. Обаче има и такива, на които биха отишли само най-смелите и които не се препоръчват.

Експертите на International SOS изготвиха карта с най-опасните държави за 2020 година. Те са подредени по критериите – медицински грижи, пътна безопасност и сигурност.

За пътната безопасност се вземат предвид данните за смъртност на 100 000 души. По останалите критерии се поставя оценка от 1 до 5, където 5 означава "екстремен".

Всички най-опасни държави за 2020 година са в Африка - Либия, Сомалия, Южен Судан и Централноафриканската република. Не се препоръчва да посещавате и още няколко страни - Мали, Сирия, Ирак, Йемен и Афганистан.

От друга страна са наредени и най-препоръчваните и безопасни страни на света. Повечето от тях са в Скандинавия - Исландия, Норвегия, Финландия, Дания, Швейцария, Люксембург, Словения и Андора.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.