Среща между сушата и водата, накратко и без много подробности, това всъщност представлява арката край село Тюленово. Открояващ се от останалите природни дадености в този район, обектът е един от най-привлекателните в района на Северното Черноморие. Красивата панорамна гледка и шумът на разбиващите се вълни привличат вниманието дори и на случайните минувачи.

Със заповед на министър Димитров от 04.02.2020 прекрасната арка вече официално е част от природните забележителности на България. В основата на това предложение и решение обаче седи инициативата поета от жителите на община Шабла, които поискали това да се случи, за да може да се запази възможно най-дълго време този природен феномен, като за опазването му се полагат необходимите грижи. 

Припомняме, че бреговете в тази местност са предимно скалисти, а това е предпоставка за създаване на местообитание на различни животински видове като птици и морски обитатели. Има и множество морски пещери, които се радват на огромен интерес сред любителите на силните усещания. 

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.