Компанията Tesla сподели видео от тестването на електромобилите относно хидроудар. Експериментът е проведен в новия завод в Шанхай. Седанът Tesla Model 3 преминава през водната среда без проблеми, въпреки че в един момент нивото на водата достигна половината колело.

Всички електрически връзки в автомобилите „на батерии“ са изолирани от влага, така че изправните електрически автомобили могат да се справят с водни прегради дори по-добре от автомобилите с традиционните двигатели с вътрешно горене.

„Не ви съветвам да правите това нарочно, но ако е необходимо, Tesla Model S може спокойно да плава известно време. В същото време колелата работят като корабни витла“, заяви Илон Мъск в Twitter преди три години. И въпреки че в този видеоклип е показан друг модел на марката, можете да сте сигурни, че дори и в дълбок брод, електрическият автомобил не се страхува от хидроудар.

Водата плаши шофьорите на електрически автомобили на инстинктивно ниво и това не е изненадващо, защото това е почти най-добрият проводник за тока, който буквално обкръжава човека в машината.

Дори да няма опасност за самия човек, какво ще стане, ако водата причини късо съединение и електрическият автомобил напълно излезе от строя? Tesla Model 3 няма подобните страхове.

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.