Дългоочакваният електрически пикап на Tesla, наречен Cybertruck, изненада доста неприятно с визията си. Автомобилът бе представен лично от Илон Мъск, но демонстрацията на всичко отгоре завърши с крах за едното стъкло.

Външният вид
Cybertruck изглежда като дялан от дървар в обучителен период. Остри ръбове, без никакви прилики с истински пикап. Повече наподобява бомбардировач. Материята прилича на дърво, но всъщност е изключително здрава сплав от стомана, която не се огъна при удар с чук. Не така стояха нещата при прозорците, които са бронирани. Изстреляни метални топки счупиха едното стъкло, а хората на сцената сконфузно обясниха, че ще поправят това.

 

 

 


Характеристиките
Тук идва големият плюс за Cybertruck. Автомобилът ще има три версии - с един двигател и пробег от над 400 км. с едно зареждане; с два двигателя и пробег от почти 500 км; с три мотора и пробег от над 800 км. Това определено са най-издръжливите откъм разстояние електромобили. Цените започват от 40 000 до 70 000 долара за различните версии.


 

 Базовата версия на Cybertruck ще може да тегли почти 3500 кг., а върховата версия - над 6 тона. Полезният товар на всеки един от вариантите е почти 1600 кг.

С две думи – полезен, мощен, но грозен автомобил. Явно при покупката му трябва да се абстрахирате от външния вид и да се надявате проблемът с „бронираните” стъкла да бъде решен.


 

36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.