Ако още не сте избрали подарък на половинката за Свети Валентин, бъдете сигурни, че едно пътуване до правилно избрана дестинация със сигурност би направило всикиго щастлив. Безброй са местата по света, които могат да бъдат посетени, но не толкова много са онези, които имат специално отношение към любовта и хармонията в отношенията между двама души.

Ето ги и "градовете на любовта", където човек се оказва напълно омагьосан както от обстановката, така и от отношението, което получава. И не забравяйте, при добро желание няколко броени дни са напълно дотатъчни, за да организирате романтично пътешествие!

1. Венеция, Италия

Едно от най-романтичните кътчета на Земята всъщност се оказва това италианско градче, което впечатлява със своите величествени дворци, множество романтични канали и не по-малко впечатляващи площади.

2. Париж, Франция

Градът с много имена е едно от най-предпочитаните места сред влюбените по цял свят. Това място умело съчетава работа с удоволствие, защото от каквото и да имаме нужда, със сигурност може да го открием в Париж.

3. Виена, Австрия

Една от най-красивите барокови столици в Европа, обсипана с изящество и красота, представлява една уникална смесица от модернизъм и същевременно блясък от миналото. Градът на валса без съмнение е мястото, където всеки един от нас трябва да отиде с любимия човек.

4. Малдивите

Недостатъчни са думите, с които да назовем тази неземна красота. Райските плажове и кристално чистите води, придружени с красивата природа и отлично отношение превръщат това място в едно от най-посещаваните по целия свят.

5. Ню Йорк, Америка

Градът, който никога "не спи", представлява интерсна смесица от динамичност, красота и "екзотика", която обаче може да бъде оценена само от истинските ценители.

6. Бали, Индонезия

Голяма част от вече посетилите това приказно място го определят като "любов от пръв поглед". Кътче от земния рай, към което няма как да останеш безразличен. И не напразно, всеки един, който се е впуснал  в това прекрасно азиатско приключение, е останал повече от доволен и щастлив. И още нещо, Бали е от онези места, чиято красота ни пленява с неописуема сила и сме готови във всеки един миг, да се върнем отново там, на това вълшебно място.

7. Фес, Мароко

Най-старият от всички имперски градове в Мароко представлява и една своебразна смесица от култура, традиции, природни забележителности и красота, на която никой не може да устой. 

8. Санторини, Гърция

Най-големият вулканичен остров в Егейско море е просто магия, от чиито окови никой няма желание да се оттърве. Тази ослепителна гледка, това природно чудо, посетоно с точния човек, е способно да остави траен отпечатък в живота на всеки пътешественик.

9. Бора Бора, Френска Полинезия

Този малък остров, заобиколен от лагуна и рифове, е една истинска наслада за човешкото око и същевременно огромен трепет, който може да бъде усетен, само ако се види на живо. 

10. Брюж, Белгия

Градът на шоколада и малките изкушения, които ни карат да потреперваме. Дали изобщо има по-подходящо място за една екскурзия, изпълнена с много любов и емоции от този китен и божествен град?!

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.