Времето в Европа не винаги радва със слънчеви дни и още повече, че не всеки има достъп до морето. Ако сте напълно уморени от мъгла и дъждове, но не знаете къде да отидете на почивка без виза и сложни документи, вижте тази класация!


Шри-Ланка

Шри Ланка в Индийския океан е идеалното място за релаксираща плажна почивка. Поради тропическия климат и близостта на океана, температурата през цялата година се колебае само с 5 градуса, средната температура на въздуха и океана е 28-30 градуса.

Най-известните в света църкви, превърнати в джамии

Малдиви

Живописните атоли на Индийския океан предлагат разнообразни курортни дейности от гмуркане до скачане с парашут. Температурата на островите не пада под 25 градуса през цялата година и не е твърде висока, а винаги много комфортна.


Тайланд

Пътуването до Тайланд си заслужава, защото има забавления за любителите на плажа и запалените купонджии. Морето в Тайланд е чисто и топло, а температурата в Пукет е средно 22-32 градуса през цялата година.


Виетнам

Виетнам е страна с уникална, отличителна култура, така че вашата почивка тук ще бъде така или иначе незабравима. Топлото Южнокитайско море, пясъчното крайбрежие и слънчевото време ще ви напомнят за лятото по всяко време на годината. Годишната температура в южната част на Виетнам варира между 26 и 29 градуса.


Бразилия

Бразилия - това е най-дългата река в света, тропическите гори, невероятното Рио де Жанейро и красивите златни плажове. През годината тук винаги е топло, а понякога и много горещо: температурата в Бразилия е средно 28-34 градуса.


Куба

Една от малкото съвременни комунистически страни, която е невероятно колоритна. Слънчевата страна предлага много забавления за туристите, освен това времето тук е прекрасно: средната годишна температура е около 26 градуса.

 

Това е "Онзи град", чието име дори местните не смеят да произнасят

Доминиканска република

Доминиканската република е наистина райско място: нежно слънце, чист океан, високо ниво на обслужване и голямо разнообразие от водни дейности. Дори през януари местната температура на въздуха е около 22 градуса.


Израел

Обетованата земя привлича голямо разнообразие от туристи: вярващи, които искат да посетят библейски обекти, млади хора, които са привлечени от местния дух на свобода и купони, както и такива, които просто искат да се отпуснат на брега на Средиземно, Червено или Мъртво море. Температурата на въздуха и морето рядко пада под 20 градуса, дори през зимата.


Мароко

 

 

Безкрайната Сахара, африканската и арабската екзотика и прекрасните плажове привличат пътешественици от цял ​​свят в Мароко. Континенталният климат обяснява драматичните температурни колебания, но дори и през зимата средната температура в Мароко е около 25 градуса по Целзий.


Кипър

Островът има много фенове от цял ​​свят поради културното си значение (целият град Пафос например е в списъка на ЮНЕСКО), благоприятния климат и добрите средиземноморски плажове. Средната температура през лятото е 25–35 градуса, а зимите са меки - около 15 градуса.

Източник: pochivka.blitz.bg

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.