„Царицата на водата“, „ Бисерът на Адриатика“, „ Градът на водата“, това са само малка част от прозвищата на приказния град. Венеция, всъщност представлява едно от онези творения на природата, които будят възхита във всеки един, дръзнал да прекрачи нейната граница.

Един от малкото старинни градове, които въпреки времето е успял да запази своето изящество, изумителна красота и в същото време много исторически тайни, които може би никога няма да бъдат разгадани.

Легендите около възникването и устройването на града са не една и две, всяка криеща по-малко истина и може би малко повече фантазия. Но реалността е една, възникнала преди хиляди години, Венеция пази една изключително стара и интересна история, която никой друг град в света не притежава.

Един от най-любопитните моменти от миналото бил фактът, че преди векове венецианските владетели принуждавали всеки свои служител, който пътува в чужбина да взима по нещо ценно, което по-късно да влезе в употреба.

 През 16 век навлиза и забрана за употребата на коне с превозни цели и така единственият способ за придвижване остават плавателните средства с централна магистрала Канале Гранде.

Едно от най-значимите събития в приказния град е карнавалът, който привлича купища артисти, танцьори и посетители всяка година. Събитието, възниква през 998 година, като към днешна дата представлява едно огромно пиршество, красиво декорирано и изпълнено с участници, облечени в ефектни костюми и  носещи привлекателни маски.

Днес, градът е един от най-популярните в Европа, а също и най-посещавани. Красивата архитектура, скъпите дизайнерски магазини и изисканите италиански ресторанти, обслужвани от дружелюбен и приветлив персонал, се радват на посетители от различни точки на света.

Венецианските гондолиери пък очакват с нетърпение своите пътници, на които до покажат града от една по-различна гледна точка. А площадът Сан Марино понякога се оказва малък спрямо броят на туристите, желаещи да посетят някой музей или просто да направят някоя и друга невероятна снимка. 

19 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.