Представяме ви едно място, което ще задоволи претенциите на всеки един пътешественик и любител на интересните природни забележителности - езерото Титикака. Уникалното географско положение на това езеро, предоставя на туристите невероятна природна гледка, спираща дъха и приковаваща всеки един любопитен поглед.

Титикака е най-високото плавателно езеро на Земята и второто по-големина в Южна Америка. Територията му се простира и прекрачва границите на две държави - Боливия и Перу. Освен всичко друго е и плавателно езеро, чиито води се използват главно за риболов, транспорт и туризъм.

Важен факт, който трябва да бъде отбелязан, е, че всъщност местното население само плете и изработва лодките, чрез които се прекарват различни товари.

 

Езерото се е смятало за свещено от древните инки. Преданията гласят, че местното население има черна кръв. Те са и единствените оцелели потомци на народа, построил древния град Тиахуанко, не далеч от езерото Титикака. 

Най-големият остров в езерото също се казва Титикака. Там могат да бъдат видяни ръчно изработените колиби от местното население. 

В днешно време Титикака е един от онези туристически обекти, които задължително трябва да бъдат посетени и видяни от близо. Кристално чистите води, пълни с различни животински видове, и живописната гледка към Андите, будят истинска възхита и удивление във всеки един турист, дръзнал да се насочи и да избере това благословено от бога място.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.