Швейцария се свързва преди всичко с изящния природен пейзаж, в който винаги присъстват великолепните Алпи. Не трябва да бъдат пропускани и забравяни обаче и двете големи езера - езерото Леман или както още е известно "Женевското езеро" на границата с Франция и Боденското езеро, на границата с Германия.

Женевското езеро всъщност е най-голямото алпийско езеро, разположено на 372 м. надморска височина и намиращо се само на 70 км разстояние от най-високия връх на Алпите - Мон Блан. Това, което е важно да знаем за него, е че водите му са плавателни, което е и предпоставка за развитие и използване на водния транспорт. През миналия век водният транспорт се е използвал главно за превоз и обмен на стоки между градовете Женева и Лозана.

                                     

Освен икономическия аспект, който е от изключително значение за местаната управа, е важно да се отбележи, също така, че милиони туристи годишно посещават това прекрасно място и се наслаждават на чудесните гледки.

Близо до езерото Леман през годините са се установили да живеят известни личности от света на бизнеса и спорта от цял свят. Прочути имена като Курт Тухолски, Чарли Чаплин или Алфред Хичкок не са рядкост в регистрите на селищата около езерото.

                                    

Кантоните около езерото предлагат две огромни предимства: данъчен рай и великолепни пейзажи. Изключително трудно човек би могъл да устои на чара на Алпите и на живописните области наоколо.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.