Понякога в желанието си да се харесаме на любим човек сме способни на невероятни изобретения. Пример за това е мъж от Босна, който в опит да угоди на жена си, построил много необичайна въртяща се къща.

Съгласете се, всеки понякога е уморен от гледката от прозореца, която е една и съща години наред. Мнозина мечтаят да видят променящи се пейзажи от прозореца си, но за тях това си остава недостижима фантазия. Босненецът обаче превърнал тази мечта в реалност. 

Ето как направил необичайната въртяща се къща.

 

Пълен оборот за 24 часа

72-годишен мъж на име Воин Кусич живеел в Босна със съпругата си. Жена му често се оплаквала от монотонната гледка от прозореца на дома им. За да зарадва любимата си, Воин решил да построи необичайна къща.

Самоукият инженер проектирал жилище, което може да се върти около оста си. Всъщност в центъра на къщата е монтирана 7-метрова ос, по която се върти корпусът на сградата.

 

Но това не е всичко - Кусич проектирал сградата по такъв начин, че скоростта на нейното въртене може да се променя по желание. Така че в най-бавния режим къщата прави пълен оборот за 24 часа, но ако собствениците на дома искат екстремно изживяване, тогава сградата може да се завърти около оста си само за 22 секунди.

 

Човекът прекарал шест години в изграждането на уникалната сграда. Този период обаче включвал и кратка почивка, през която Воин трябвало да вземе заради сърдечно заболяване. Той си спомня, че помолил лекарите да удължат живота му поне с една година, за да може да завърши удивителния си проект.

За щастие лекарите се постарали и сега самоукият инженер, заедно със семейството си, се радва на разнообразни пейзажи в необичайната къща.

https://joinfo.com/curious/3205016-rassvet-zakat-odnogo-okna-zhitel-bosnii-postroil.html

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.