Шефът на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски продължава да е сред най-актуалните лица в държавата. Нещо повече, той се превърна и в топ атракция за хлапетата. Как?! Вдъхвайки живот на едноименна кукла в Бургас.

Идеи на театъра

Идеята е на театъра в града и иска да покаже на най-малките какво правят куклените герои по време на изолация. Така от 6 април децата имат възможност да гледат любимите си актьори в чисто нови постановки в компанията на нови кукли на любими персонажи. Постановките ще се излъчват онлайн.

„Едно театрално семейство заедно с децата си направи приказка с рисунки на децата. Друга актриса реши да разказва приказки в рими, пак с картинки, които ще вървят. Излъчваме спектакли на театъра всяка събота”, обясни Христина Арсенова, директор на Държавния куклен театър – Бургас.

Освен това родителите могат да запишат и час за децата си, които да разговарят с някои от най-обичаните си герои. От театъра разказват, че хлапетата много се забавляват, задават въпроси, куклите отговарят…

Куклен кризисен щаб

Главната роля е за кукления генерал Мутафчийски, който респектира, но и дава полезни съвети.

“Той е снизходителен. Добър е, с чувство за хумор. По-скоро какво се случва, след като той даде информация на децата и на героите, какво се случва с тях после – това е обект на нашия разказ и на нашите кратки видеорепортажи”, разказва актрисата Неделина Руселинова.

32 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.