Чудите се как да забавлявате децата си у дома?! Не искате обаче да гледате телевизия от сутрин до вечер?! Търсите начин да стимулирате креативността им и да ги накарате да мислят?! Тогава бъдете и вие по-креативни. Постарайте се да измислите забавления, които да споделяте с хлапетата в домашни условия. И ако все още не ви е хрумнало нищо, ние ще ви дадем две интересни предложения. Условията на здравна криза като тази, в която се намираме в момента, изискват да бъдем гъвкави.

Идеи за забавления у дома:

Да си направим домашен пластилин

Разбира се, домашният пластилин е добър вариант, ако децата ви са в подходящата възраст. Започваме с това, защото най-малките са тези, за които ще бъде най-трудно да останат у дома. Има различни варианти за това как да направим сами пластилин, но ние ще ви представим една от тях.

Необходими продукти:

  • 1 чаша брашно
  • ¼ чаша сол
  • 2 пакетчета лимонтозу (лимонена киселина)
  • 1 лъжица олио
  • 1 чаша вода
  • 2 степчета (разтворими сокчета) или сладкарска боя

Всички съставки се слагат на слаб огън и се бъркат, докато сместа се сгъсти. После се поставя още малко брашно, за да може да се отдели от съда, в който сме го сложили. След това доомесваме с ръце като добавяте брашно, докато престане да лепне и заприлича на истински пластилин. Резултатът обаче ще е малко по-мек от истински пластилин. За да не изсъхне, съхранявайте домашния пластилин в кутия.

Къмпинг в стаята или на двора

Времето не се е затоплило достатъчно, но пък ако разполагате с двор, можете да пробвате къмпингуване за през деня. Подходяща идея също и за малко по-големи деца, а и ще предизвикате въображението им да измислят какво точно да правят в палатката. Току виж прочели и някоя интересна книга.

Ако пък ви е студено навън, можете да разпънете палатката в стаята, така децата ще си имат свое пространство, до което родителите нямат достъп, освен ако наследниците не решат обратното. Вътре могат да се крият, да играят, да бъдат индианци, детективи и каквото се сетите още. От вас се очаква да им го предложите, да съдействате с материали и да ги оставете да се забавляват.

42 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.