Покрай пандемията от коронавирус на българската образователна система рязко ѝ се наложи да се модернизира. Учителите пък скорострелно се научиха да боравят с новите технологии и вече водят онлайн часове, което в някои случаи си е огромно постижение.

Предвид ситуацията изглежда в дигитални условия ще посрещнем края на учебната година, но „пилците“ ще броим на есен. Тепърва предстои да разберем доколко ефективна е наложената форма.

Предимства на дистанционното обучение

Трябва да признаем, че е много удобно. Дори и да се успали, учениците нямат проблем да влязат в час и по пижама. Освен това не губят време за придвижване до училище и обратно, което им осигурява повече свободно време. И нещо много важно в тези времена – не се струпват големи групи на едно място, поне не заради учебни занятия.

Недостатъци на дистанционното обучение

Е, трябва да признаем, че концентрацията и мотивацията на учениците у дома не е на най-доброто ниво по всяко време. Останалите обитатели на дома може да се окажат сериозен разсейващ фактор от заниманията на ученика. Освен това голяма част от преподавателите се оказаха изправени пред задачата бързо да се ограмотят технически, за да могат да работят с платформата. Истинско предизвикателство за част от учителите!

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.