Обучението, както и отглеждането на деца, не е никак лесен процес. Има си своите особености и със сигурност изисква различен подход при всяко хлапе в зависимост от неговите интереси, характер, темперамент и семейни особености. Затова ви представяме няколко важни теми, по които учителят трябва да е информира, за да доразвие талант или да помогне в труден момент на децата.

Неща, които е добре да не криете от учителя

  • Хобита

Българското образование набляга на усвояването на определен набор от знания и не се обръща кой знае колко внимание на креативността на децата. Това е нещо, което може да се коригира, разбира се, стига учителят да е наясно с интересите на детето и неговите извънкласни занимания. Така ще знае в коя посока е по-важно да бъдат доразвити способностите на детето и къде може да се допуснат някои компромиси.

  • Здравословни проблеми

Ето това е нещо абсолютно задължително. Не крийте подобна информация – може така да се случи, че от нея да зависи животът на наследника ви. Не спестявайте дори и най-незначителната информация, за да може учителят да реагира бързо в случай на някакво усложнение.

  • Семейни проблеми

Е, колкото и да се опитвате да скриете подобно нещо от учителите, да знаете, че трудно ще ви се получи. Децата до толкова свикват с учителя си, че често започват да споделят твърде лични неща, които родителите биха предпочели да си останат в семейството. Не забравяйте, че проблемите у дома може да окажат влияние върху поведението на хлапето в училище и подобна промяна няма как да остане незабелязана.

  • Проблем с комуникацията

Има хлапета, които са по-притеснителни от останалите и комуникацията с други за тях е истинско изпитание. Може пък да заекват или да имат някакви страхове, което да ги кара да се изолират от връстниците си и да не искат да общуват с тях. Не крийте подобни неща, за да може учителят да подходи индивидуално към детето, да го предразположи да се чувства по-добре в стресовата обстановка и така да бъдат предотвратени потенциалните заплахи.

  • Силни и слаби страни

Като родители със сигурност сме наясно със силните и слабите страни на детето си. Истината е обаче, че не сме склонни да признаваме недостатъците, а би било толкова по-лесно ако можехме. Ако например споделим на учителя в първи клас в какво от предучилищната подготовка детето е показало най-слаб резултат, то той ще може да наблегне именно в тази посока, за да навакса пропуските.

Помогнете на детето си в процеса на израстване! От вас зависи да премине по-леко и успешно през него. Успех!

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.