Големите хора „по правило“ трябва да са сериозни, целенасочени, отговорни и дори малко скучни, когато става въпрос за справяне с живота на ежедневно битово ниво. Пораствайки много от нас забравят да мечтаят и да бъдат креативни в постигането на целите си. Понякога рутината така ни стяга в хватката си, че просто съществуваме. И тогава… се появява някое дете, за да ни покаже истинския смисъл на живота. Успеем ли да погледнем света през неговите очи, със сигурност няма да се вземаме толкова на сериозно, а и има огромен шанс да станем по-добри.

Кое е поредното доказателство за това, че трябва да се учим от децата?

Освен че са супер искрени, хлапетата са и също толкова добри. Ето защо 92% от тях правят добрини всеки ден, сочи ново родни проучване, проведено като част от международната инициатива на Cartoon Network „Имаш сила – бъди приятел“. В него се включили 500 българчета на възраст между 6 и 12 години.

Още интересни факти от проучването:

  • 57% от децата казват, че биха искали да бъдат описани като мили;
  • Най-големите добрини според децата са: „да прегърнеш някого“ (13%), „да помогнеш на някого, ако се е наранил“ (12%), „да прекараш време с някого, ако не е добре“ (11%), „да говориш с някого, ако е самотен“ (10%);
  • 88% определят родителите си като най-важния пример в живота си;
  • 52% твърдят, че „когато някой е добър с тях“ това им помага и те да бъдат добри.
37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.