‘Сексът е здраве’ – може и да звучи като клише, но е самата истина. И без да сме проучили изследванията на специалистите по този въпрос, можем да кажем, че забавленията под завивките определено се отразяват добре на нашето психическо състояние. Същото е влиянието и върху физическото ни здраве. Добре е да знаете, че тялото реагира на липсата на ласки по свой начин, а ето и няколко по-конкретни неща.

Защо трябва да правим секс по-често?

Удължава живота

Ако в спалнята ни обикновено е прекалено тихо, това може да скъси живота ни. При това експертите са изчислили точно с колко – с до 4 години. А причината – това е вид тренировка не само за мускулите, но и за мозъка, който така произвежда вещества, които няма как иначе да бъдат набавени на организма. Според изследванията хората, които са спрели да правят секс, започват да забравят повече и губят тонуса си.

Ще бъдем в по-добро здраве

Липсата на секс води до по-често боледуване, защото имунната система отслабва, твърдят експертите. По време на полов акт се произвежда имуноглобулун А – това е антитяло, което помага за борбата срещу редица заболявания.

Освен това сексът намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Според проучванията при мъжете, които правят секс два пъти седмично, намалява наполовина рискът от запушване на артериите. Също така представителите на силния пол, които редовно са активни в интимен план, имат по-добро кръвообращение. Това обаче не винаги е валидно и за жените, тъй като тяхната възбуда не зависи в такава степен от кръвообращението.

209 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.