Вероятно всички сте чували твърдението, че мъжете непрекъснато мислят за секс. Дали това е наистина така, могат да кажат представителите на силния пол. Но, нека си признаем, господата рядко отказват интимна близост и от тях едва ли ще чуете глупави извинения от сорта на „Боли ме главата“. И все пак какво би могло да намали желанието за палуване под завивките?!

4 неща, които намаляват мъжкото либидо

Лекарства

Да, точно така. Ако забележите намалено сексуално желание по времето, по което пиете някакво лекарство, трябва да ви светне сигналната лампа. Така действат, например, антидепресантите, които влияят и на чувството на психическа свързаност с партньора, твърди изследване от 2014 г. Други хапчета, които може да окажат лошо въздействие върху желанието за секс, са тези за кръвно, както и тези за стимулиране на растежа на косата. Тук можем да споменем също и наркотиците.

Гледането на твърде много порно

Не казваме, че порното трябва да е тема табу, а и в дигиталната ера, в която живеем, подобни клипчета са само на един клик разстояние. Много удобно, нали?! Имайте предвид обаче, че прекаленото гледането на филми за възрастни може да е пагубно за сексуалния живот. И ако не вярвате, само ще споменем, че дори има термин за невъзможност за сексуално представяне след гледане на твърде много порно – сексуална анорексия. Той бе въведен, след като италианско изследване установи, че мъжете, които ежедневно гледат порно още от младежките си години, в крайна сметка започват трудно да постигнат ерекция.

Пушене

Страстните любовни преживявания имат много общо с притока на кръв, което обяснява защо момчетата с хипертония често страдат от еректилна дисфункция. Това, което вероятно не осъзнавате, е, че тютюнопушенето има подобен ефект. То причинява увреждане на кръвоносните съдове, а без правилна циркулация, няма и добър секс. Проучване от 2012 г. показва, че мъжете, които са успели да откажат цигарите, можели да се похвалят с по-бърза възбуда и увеличаване на сексуалната функция.

Стрес

Животът ни непрекъснато е на високи обороти и стресът в ежедневието ни е неизбежен. Бъдете сигурни, че няма начин да не се отрази и на забавленията под завивките. Но най-големият проблем не винаги е умората от твърде много работа и безброй други ангажименти. Доста често причина за безпокойство при мъжете е ниската самооценка. Ясната връзка между личната удовлетвореност и удоволствието в секса се доказва и от проучване през 2007 г., публикувано в The Journal of Couple & Relationship Therapy.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.