В началото връзките обикновено са свързани със силно привличане и голяма страст. Кога обаче тези горещи емоции се превръщат в любов?! По какво точно можем да разпознаем, че отношението ни към половинката вече е на друго ниво?!

Ето няколко издайнически признаци, които показват, че може би сме влюбени:

1. Нуждите на другия са също толкова важни за вас, колкото и вашите собствени

Започнете ли да мислите за желанията и нуждите на любимия толкова, колкото и за вашите, това е знак, че сте влюбени.

 „Не е задължително да искате едни и същи неща, но когато сте влюбени, започвате да мислите за перспективата на другия човек също толкова, колкото за вашата собствена“, обяснява психологът Пам Шафър пред Men’s Health.

2. Чувствате се комфортно да бъдете себе си

"Когато започнете да разрешавате на партньора си да вижда вашите недостатъци, тогава любовта може да процъфти", казва Шафър.

Няма да имате нужда да криете нищо от другия, но ако го правите, значи може би любовта ви не е истинска. Не забравяйте, че често точно нашите несъвършенства ни правят любими. Когато се чувствате удобно да сте себе си, това е добър знак, че сте в предразполагаща връзка.

3. Чувствате благодарност към партньора си, без да го приемате за даденост

Ако малките неща, които партньорът ви прави, ви карат да се чувствате благодарни, може би сте влюбени. Чашата с горещо кафе сутрин, тайната бележка с любовно обяснение в джоба ви, усмивката за подкрепа, когато не се справяте с нещо…

4. Гордеете се с постиженията на половинката си, сякаш са ваши собствени

Когато сте влюбени, искате да се похвалите с постиженията на партньора си и се гордеете с направеното от него, независимо дали става въпрос за нещо, от което не се интересувате. Любовта може да бъде чувство в съответствие с радостта и успеха на партньора ви.

5. Готови сте да помогнете, дори ако сте се скарали за нещо

Любовта е това да работите в екип, без значение от дребните различия, които имате помежду си. Освен това сте склонни мирно да разрешите противоречията си.

45 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.