Когато говорим за изневяра, обикновено имаме предвид физическия акт. Но истината е, че доста често емоционалната изневяра е много по-болезнена. Причината – в първия случай може да е резултат от моментен импулс, чист нагон или някое друго питие в повече, докато във втория случай става въпрос за истинско предателство.

Знаци, които издават, че половинката изневерява

  • Разсеяност

Не казваме, че ако половинката ви е разсеяна, непременно изневерява. Причините може да са различни, но ако следите поведението на другия със сигурност ще разберете дали в основата на всичко стои влечението към някой друг. Обърнете внимание дали партньорът не прекарва повече време в разговори по телефона или в стоене умислен в другата стая.

„Това, което ги издава, е, че изглеждат по-разсеяни от обикновено и те самите не могат да обяснят каква е причината”, отбелязва психоложката Кейт Белистриери пред изданието Woman’s Day.

  • Твърде подробни са

Тайната не винаги е съпроводена с липсата на информация. Понякога изневеряващата половинка започва да споделя повече, отколкото обикновено. Това трябва да накара сигналната лампа в главата ви да светне.

„Изведнъж започват да разказват твърде много за хобито си, за филмите, които са ги впечатлили и други неща, които досега са си пазили за себе си”, казва Балестриери.

  • Започват да говорят ентусиазирано за нов познат

Изведнъж в живота им се появява нов колега, приятел или просто познат, за който те започват да говорят непрекъснато. Звучи безобидно, нали?! Само че зад това може да се крие нещо друго.

  • Започват да променят външния си вид

За жените се казва, че когато рязко сменят прическата си, значи са сменили и любовта. Дали това наистина е така, няма да размишляваме, но е факт, че когато се появи нова романтична тръпка, човек започва да се стреми да изглежда по-добре и по-добре. Така че бъдете нащрек, ако любимият човек изведнъж започне да подменя дрехите в гардероба си или да се грижи за визията си повече от обикновено.

  • Сравняват ви с някой друг

Колкото и неприятно да звучи, понякога се случва съпруг/съпруга да ви сравняват с друг. Какво бихте си помислили в такъв момент? Това най-често се случва, когато нещо липсва на някой от партньорите.

„Сравнението всъщност може да е показател, че някъде другаде се формира някаква нова връзка и че може да сте били деприоритизирани по някакъв начин. Сравнението е едва доловима форма на унижение и несъзнателна молба: Защо не можеш да бъде като него/нея”, обяснява специалистката.

  • Променя графика си

Подобно на промените във външния вид, промяната на графика може също да издава някакво емоционално или физическо влечение към друг.

  • Партньорът става по-жесток

Критичните моменти във всяка връзка са нормално нещо и въпросът е как двойката преминава през тях. Жестокостта един към друг обаче не е нормално отношение.

50 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.