Откакто хората по целия свят са принудени да прекарват повече време у дома започна и началото на финансова криза. Бизнесът определено търпи големи загуби, тъй като всички са доста по-предпазливи в покупките си и най-вече се стараят да си набавят неща от първа необходимост. Изглежда обаче към тях спадат и… секс играчките или поне така е в традиционно консервативната Колумбия, където местните рязко му отпуснаха края в това отношение.

Скок на продажбите на секс играчки в Колумбия

От началото на петседмичната карантина там е отбелязан страхотен ръст в онлайн търговията на секс играчки – с 50 на 100. Подобно на нестандартните торти във формата на тоалетна хартия, поръчвани хиляди пъти, и тук става въпрос за множество поръчки, отбелязва Ройтерс. И това никак не е случайно – секс играчките помагат на хората да поддържат настроението си, нещо много важно по време на изолация, отбелязват експертите.

"Продажбите започнаха да растат от четвъртия ден на карантината, отбелязахме ръст от 50 на сто. Хората са си вкъщи и разполагат с повече време. Те са с партньорите си или пък сами и се нуждаят от забавление в обичайните си занимания, когато са интимни", казва Моние от онлайн магазин.

Същото потвърждават и собственици на други подобни магазини. В един от тях, намиращ се в Меделин, дори е регистрират ръст от 140 на сто в продажбите.

Кои са най-търсените играчки?

Продукти с приложения за мобилни телефони. По този начин единият партньор може да контролира играчката на другия, ако не са заедно физически.

Къде още има бум на продажби при секс играчките?

Такава тенденция се наблюдава и в други страни. Една от тях е Дания, където продажбите почти са се удвоили. Изглежда и във Великобритания много от хора си осигуряват усмивки със забавления под завивките, защото и там една от популярните вериги за бельо отбелязват увеличение на интереса към секс играчките с 27% само за последната седмица на март.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.