Всички, които си падат по бурните преживявания под завивките, със сигурност са разсъждавали по въпроса колко калории могат да изгорят, отдавайки се на любовните страсти. И ако е така, спокойно – не сте единствените, които се чудите. Ето защо изследователи дори са направили проучване за средната стойност на изгаряните калории по време на секс.

Какво казва науката за секса и калориите?

При млади и здрави двойки мъжете изгарят средно 4.2 калории на минута, а жените – 3.1 калории. Ако средната продължителност на интимностите е 25 минути, каквато приемат в проучването на тази тема през 2013 г., това означава, че господата топят по 101 калории, а дамите – 69 калории, при всяко отдаване на любимия.

Нека си признаем обаче, че средната продължителност на сексуалния акт в реалния живот не е точно толкова. Според проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, се смята, че тя е едва 6 минути, което доста променя сметките. В такъв случай сами преценете доколко ефективно средство за поддържане на топ форма може да бъде сексът!

И все пак, преди да започнете да изчислявате, имайте предвид, че калорийното изгаряне при всеки е различно и това зависи от цялостното ви сърдечно-съдово здраве, от енергийните ви нужди в покои и още няколко други неща. Определящ фактор е също и по какъв начин правите секс – пасивно или активно. И все пак, нашият съвет за поддържане на супер тяло е да разчитате повече на тренировките, а любовните игри да бъдат за удоволствие.

Тагове
39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.