Из социалните мрежи вече се появиха забавни колажи за това как трябва да действаме в интимно отношение в условията на настоящата пандемия. Но ако трябва да сме честни, ситуацията несъмнено се отрази и на сексуалния ни живот, при това положително - имаме повече време да се радваме на любимия човек. Затова и тръгнаха приказките, че резултатите от социалната изолация ще са качване на килограмите ни и забременяването на много жени. Така че нека погледнем нещата от положителната страна, ще се погрижим за прираста на населението у нас.

Проблем

Ако обаче вече сте се отчели с някое друго дете или пък просто не ви е сега времето за подобна крачка, да знаете, че може и да изпитате известни проблеми в предпазването от забременяване. Причината за това е, че светът вече е в криза и за кондоми.

Най-големият производител на презервативи в света е малайзийската компания Karex Berhad. Тя прави един на всеки пет презерватива в световен мащаб, но през последните 10 дни не е произвела нито един, което е предпоставка за глобален недостиг.

"Притеснявам се, че за много хуманитарни програми в Африка недостигът няма да продължи само две седмици или месец, а доста по-дълго", каза пред Ройтерс изпълнителният директор на Karex Го Миа Киат.

Припомняме, че Малайзия е най-засегнатата от коронавируса страна от Югоизточна Азия с 2 161 заразени и 26 смъртни случая. Затова се предвижда наложената блокада да остане в сила най-рано до 14 април, така че кризата за презервативи вероятно ще се задълбочи.

Другите големи държави, които произвеждат кондоми, са Китай, Индия и Тайланд.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.