Сексът е много интимно преживяване, към което всеки от нас има определени предпочитания. Но истината е, че звуците по време на емоциите под завивките са нещо, което определено разгорещява страстите. И докато някои просто тихо мъркат или стена от удоволствие, други направо крещят от наслада. А според специалистите, тайната е в това да открием своя автентичен звук и да не се смущаваме от него.

„Това всъщност е инструмент за комуникация. Мъркането ви позволява да насочите партньора си в правилната посока, без да използвате думи. Това е друг начин да кажете „о, да, повече от това“, обяснява сексологът д-р Джил Макдевит пред списание Shape.

Проучвания по темата

От друга страна, изследвания по темата сочат, че издаването на звуци по време на преживяванията в спалнята не е нищо друго освен опит да угодиш на партньора си. Едно от доказателствата е проучване от 2010 г., публикувано в списание Archives of Sexual Behavior. Според него дамите са най-шумни точно преди кулминацията на любимия си. Това показва, че част от жените стенат, за да помогнат на оргазма на половинката си.

И вероятно тук ще се зачудите дали това е толкова лошо?! Ами, отговорът е да, защото данните сочат, че повече от 2/3 от жените симулират оргазъм – издавали са фалшиви стонове, защото им е било неприятно или са били отегчения от половия акт. И така, вместо да разрешат проблема, обсъждайки с партньора си как да подобрят страстите и за двамата, те просто правят всичко възможно сексът да приключи по-бързо.

Защо някои хора не издават никакви звуци

Добре е да имате предвид, че шумният секс не е непременно най-добрият. Някои хора просто са естествено по-спокойни в интимно отношение, което не означава, че не изпитват удоволствие. Затова отново ще повторим, най-добрите са автентичните звуци, така че не се притеснявайте от тях, нито от липсата им. Просто бъдете естествени и се наслаждавайте на момента.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.