Ако сте чели книгата „50 нюанса сиво“ със сигурност сте чували за т.нар. ванила секс, че и за още куп други неща, които можете да правите под завивките (но за това друг път). И все пак, в случай че понятието не ви е познато, ние ще внесем някои разяснения по въпроса. Сигурни сме, че повечето от вас са го практикували, дори и да си падат по по-нестандартни неща в интимен план.

Какво е ванила секс?

Още конвенционален секс. Това е наименование, което описва културни поведения, базирани на най-стандартното в секса. Разбира се, в различните култури има известни различия, но като цяло може да наречем този тип секс традиционен. Той по никакъв начин не включва практики като пляскане, фетишизъм или подчинение.

А за да си изясним защо се нарича именно по този начин, ще трябва да разгледаме английския жаргон. Названието ванила секс идва от английското ‘vanilla’ (ванилия), което понякога се използва като обида, за да се опише някой, който е твърде конвенционален или нежелаещ, някой, който се страхува от рискове в сексуален, а и не само контекст.

Пози

Позата, която най-често се свързва с конвенционалния секс при хетеросексуалните е т.нар. мисионерска. Що се отнася до хомосексуалните мъже, може да означава секс без проникване. На наша територия (в България) терминът се разбира като липса на сурови елементи на подчинение, БДСМ (субкултура, основаваща се на еротичен обмен на власт, нетрадиционни форми на сексуални отношения, ролеви игри на господство и подчинение), фетишизъм и по-груб секс.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.