Това, че имате връзка с някого, не е гаранция, че сте влюбен в него. Ясно е, че е имало някакво привличане, за да се съберете, но истинските чувства са друга работа. И освен това изискват нещо повече от чисто физическо желание да бъдеш с другия. Ако и вие се чудите дали чувствата ви са наистина истински и толкова дълбоки, че да могат да се нарекат влюбване, вижте дали отговарят на следните условия.

Признаци, че вероятно не сте влюбени:

1. Не сте наистина себе си

Все се притеснявате от половинката си и се опитвате да прикриете недостатъците си?! Да знаете, че може би не сте наистина влюбени. Ако обичате с цялото си сърце, ще искате да разкриете всичко за себе си. Но ако се притеснявате да го направите, може би не това е човекът.

2. Обсебен сте от другия или той ви е обсебил

Любовта и зависимостта са напълно различни неща. Желанието на някого да бъде с вас е романтично, но обсебването на другия и ограничаването на неговата самостоятелност и независимост може да „убие” всичко между вас.

3. Имате страхотна сексуална химия, но това е всичко

Преживяванията под завивките са направо незабравими. След като станете от леглото обаче, някак все едно говорите на различни езици. Вероятно и сами сте разбрали, но нека го кажем - нещата няма да се получат така. Сексът определено не стига за дългосрочни отношения. Освен това добрият секс не е непременно свързан с любов.

4. Чувствате се сякаш сте на емоционално влакче

Отношенията ви прелитат за нула време от една крайност в друга, което ви изтощава емоционално. А сигурни ли сте, че наистина сте влюбени?! Възможно ли е просто да сте се привързали толкова към този човек, че ви е трудно да си представите ежедневието без него? Когато сте влюбени, ще има някои особено зрелищни моменти, но не бива да се чувствате така, сякаш постоянно сте в скоростно влакче, което препуска нагоре и надолу.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.