Вълшебно вкусен този тарт свършва със скоростта  на падаща звезда.Приготвя се също толкова скоростно.Пожелай си да успееш да си хапнеш!

Необходими продукти:

250гр. масло на стайна температура

5 яица

350 гр. черен шоколад

250гр.захар

щипка морска сол

 15 мандарини Климентина-за сос.

Гребнете малко масло и намажете тавичката за печене и сложете хартия на дъното и.Шоколада разтопете на водна баня заедно с останалото масло и щипка морска сол.Солта е необходима за овкусяване на шоколада.

С миксер разбийте яйцата и захарта докато сместа стане пухкава и гладка и захарта се е разтопила.Прибавете шоколада към яйчената смес и разбъркайте докато се смеси добре.

Изсипете във формата,нея сложете в по-голяма тава и я до средата напълнете с вода.Изпичането на водна баня ще го направи нежен и кадифен отвътре.Печете на 120 градуса за 40 минути.След като се изпече го оставете да се охлади за час.

Нарежете мандарините на половинки.Изстискайте ги през цедка направо в тигана.Оставете да се редуцира за около 20 минутки или докато стане като сироп.Това е,мандариновата редукция е готова!

Отрежете парче и залекте с мандариновият сос.Божествено!

Напиши коментар