Доказано е, че през зимния сезон всеки един от нас, колкото и стабилна имунна система да има, е най-податлив на настинки и вируси. Ето защо трябва да бъдем изключително внимателни и да взимаме превантивни мерки срещу микробите. А какво по-хубаво и по-добро от една свежа и вкусна супа, която да ни стопли и да зареди тялото ни с витамини?!
Необходими продукти:
- 100гр. сушени манатарки
- 200гр. печурки
- 400гр. картофи
- 200гр. от глава целина
- 2 стръка праз
- 2 червени чушки
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 1 домат
- 150гр. краве масло
- 30мл. олио
- 1 зеленчуков бульон
- 1 връзка магданоз
- сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Манатарките се накисват във вряла вода. В дълбока тенджера се задушават, предварително нарязаните на дребно само бялата част от празия лук, чушките, моркова, целината и кромид.
Добавя се маслото, като си отделяме около 20/30гр. След което, половината от водата на накиснатите манатарки се излива и се осоляват. Прибавят се суровите печурки, нарязани на кубчета и останалата част от маслото. Овкусява се със сол и черен пипер и се изсипват, нарязаните манатарки, като се оставят да пуснат аромат около 7-8 мин.
Налива се бульонът, след което супата се вари около 20 мин. След това се добавят картофите, нарязани на дребни кубчета. Малко преди да се сварят напълно, слагаме и домата, нарязан на дребни кубчета, и овкусяваме с нарязан на ситно магданоз.
Това е, остава да похапнем сладко сладко.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
