Доказано е, че през зимния сезон всеки един от нас, колкото и стабилна имунна система да има, е най-податлив на настинки и вируси. Ето защо трябва да бъдем изключително внимателни и да взимаме превантивни мерки срещу микробите. А какво по-хубаво и по-добро от една свежа и вкусна супа, която да ни стопли и да зареди тялото ни с витамини?!

Необходими продукти:

  • 100гр. сушени манатарки
  • 200гр. печурки
  • 400гр. картофи
  • 200гр. от глава целина
  • 2 стръка праз
  • 2 червени чушки
  • 1 глава кромид лук
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 150гр. краве масло
  • 30мл. олио
  • 1 зеленчуков бульон
  • 1 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

 Начин на приготвяне:

Манатарките се накисват във вряла вода. В дълбока тенджера се задушават, предварително нарязаните на дребно само бялата част от празия лук, чушките, моркова, целината и кромид. 

Добавя се маслото, като си отделяме около 20/30гр. След което, половината от водата на накиснатите манатарки се излива и се осоляват. Прибавят се суровите печурки, нарязани на кубчета и останалата част от маслото. Овкусява се със сол и черен пипер и се изсипват, нарязаните манатарки, като се оставят да пуснат аромат около 7-8 мин. 

Налива се бульонът, след което супата се вари около 20 мин. След това се добавят картофите, нарязани на дребни кубчета. Малко преди да се сварят напълно, слагаме и домата, нарязан на дребни кубчета, и овкусяваме с нарязан на ситно магданоз.

Това е, остава да похапнем сладко сладко.

Напиши коментар