Рецептата на този великолепен сладкиш е възникнала преди неопределен за нас брой години. Никой към този момент не може да се похвали с факта, че той за първи път е направил сладкото изкушение. Едно нещо обаче е напълно ясно, а именно, че точно тази торта е в основата на много италиански десерти, тъй като се използва за блат на много изискани и пищни торти с плънка от яйчен крем или сладолед.

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша захар
  • 6 яйца 
  • 2 чаени лъжички ванилия на прах
  • 1/8 чаша пресято обикновено брашно
  • масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява предварително. Тавата се намазва с масло, след което се поръсва и с малко брашно. 
Жълтъците и захарта се разбиват с купа до побеляване, след което се добавя и ванилията. Отделно се разбиват и белтъците, които се прибавят внимателно към сместа с жълтъците, като се разбърква от дъното нагоре. Поръсвайки леко брашното, бъркането продължава, след което тестото се изсипва в тавата. 

Сладкишът се пече в продължение на 40 мин., докато тортата се зачерви и започне да се отделя от стените на тавата. След това се изважда от фурната и се оставя за 15 мин., за да се охлади. Тази изключително лека, но много вкусна торта е сладкиш, които отговаря на голяма част от вкусовите претенции на хората. Преди да бъде поднесена, може около нея да бъдат наредени различни плодове по избор. 

Напиши коментар