Ако готвите често, най-вероятно знаете какво е мазно покритие по мебелите, от което дори аспираторът не може да ви спаси. В началото не е много забележимо, но колкото повече време минава, толкова по-лошо изглежда кухнята. 

Всяка домакиня се опитва да поддържа чисто и подредено, но това отнема много време и усилия. А премахването на тези мазнини наслоявания се превръща в адски труд, който изцежда всички сили.

Да, сега има много различни препарати, които можете да закупите в магазините. Но проблемът е, че колкото по-малко агресивна е химията, толкова по-лошо отмива замърсяванията. А химията, която може да се справи с мазнините, обикновено има лош ефект върху здравето.

 И все пак трябва  и да търкате, драскате с метални четки или нож. А това може да повреди мебелите, печката или стената. Затова ви предлагаме да пробвате с тази смес от обикновени компоненти, която лесно премахва дори най-стария мазен слой.

Необходими продукти:

Един супена лъжица газирана вода;

Един супена лъжица олио.

Ако имате голяма площ за обработка, тогава увеличете броя на компонентите няколко пъти.

Как се приготвя:

Просто комбинирайте изброените по-горе съставки и вземете обикновена гъба за миене на съдове.

Как да действате:

Сложете малко от сместа върху гъбата и го натъркайте на онези места, които трябва да бъдат почистени от мазната плака. Оставете за 20 минути.

След това с чиста гъба изчистете.

Избършете почистената повърхност с кърпа.

Старото мазно покритие може да не изчезне веднага, така че ще трябва да повторите процедурата. Такъв инструмент не само ще почисти повърхностите, но и ще даде на мебелите бляскав вид, както и ще ги предпази от драскотини и удари. Тъй като образува филм, който защитава повърхността.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook! 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.