Отново обърщаме внимание на английската коледна трапеза, която не напразно се определя като палитра от сладки и солени вкусове, които трябва да достигнат до всеки.

 

Необходими продукти за 5 порции:

500 гр извара

100 гр захаросани плодове по избор

100 гр захар

5 яйца

брашно

2 к.ч. ром

100 гр масло

канела

1 бр. лимон

 

Начин на приготвяне:

В широка купа се разбиват изварата заедно с 4 жълтъка и едно цяло яйце. Бъркайки енергично, добавяте захарта, като оставите около две лъжици от нея. Следват щипка канела, 2 лъжици брашно, настърганата кора от лимона и захаросаните плодове, нарязани на кубчета. След това се слага и ромът към получена смес. 

Останалите три белтъка се разбиват на сняг и се добавят внимателно към изварата, като се повдига сместа от долу на горе, без да се бърка в кръг. Съдът, предвиден за сладкиша, се намазва с разтопеното масло. Сместа се излива в съда, като се заглажда внимателно. 

Изпича се в предварително затоплена фурна на 160° за 40 минути. Преди да бъде поднесен, сладкишът трябва да е добре изстинал. Порцията може да се украси с няколко парчета свежи плодове, избрани по вкус или с домашно сладко.

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.