Дори и да не сте сред най-големите гастрономи, със сигурност отделяте поне два пъти всеки ден време за похапване. Всъщност ако трябва да говорим в по-общ план, човек прекарва по около 5% от живота си в хранене. При продължителност на живота примерно 80 години, това прави 4 години в угощения.

Предвид това, замисляли ли сте се какво точно ядете? И не става дума само за броенето на калории или избирането на био продукти. Всъщност 4 години не звучат чак толкова много, така че ще ви попитаме:

Винаги ли ядете това, което обичате?!

Да?! А когато сте на диета или на някакво ограничение?! 64% от британците например казват, че почти през целия си живот спазват някакъв хранителен режим. 66% пък от хората в днешно време обядват зад бюрото, като отделят само 28 минути за едно от най-големите удоволствия.

Затова следващият път, когато си вземете сандвич, който да хапнете, докато довършвате някаква работа, помислете за себе си. Не се лишавайте от щастието да се насладите на многообразието от вкусове, които кулинарията ни предлага. Все пак живеем само веднъж!

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.