Искате да разнообразите менюто си, но хич не ви бива в готвенето?! Ето ви едно страхотно предложение, с което безпроблемно ще се справят дори кулинарните аматьори. Става въпрос за банички, само че не какви да са, а лучени. Нещо специално, което идеално ще отговори на очакванията на вегетарианците.

Рецептата е много лесна, а резултатът - много апетитен. Подходяща е за предястие или за леко следобедно хапване. И ако вече сме ви заинтригували, ето и как да си приготвите тази вкусотия, наречена Лучени банички за вегетарианци:

 

Неоходими са ви:

1 пакет фини точени кори;

1 глава лук бял /средно голяма/;

1 глава лук червен;

1 стрък праз;

50 гр масло;

2 бр дафинов лист;

1 яице;

1 с.л. брашо;

сол и пипер на вкус;

1 кубче зеленчуков бульон.

 

Приготвяте си корите като ги режете през средата. Както са на куп, слагате двете купчинки една върху друга и режете още 2 пъти на ширина. Идеята е да се получат по-дълги правоъгълници, които ще напълните с лучената плънка.

 

В тиган слагате бучката с маслото и прибавяте нарязания лук, овкусявате със сол, пипер и дафинов лист. Добавяте 1 чаша зеленчуков бульон и оставяте да се задуши. След като омекне лукът, добавяте брашното, разбърквате и слагате и яйцето. И вече е готово, сега трябва да се напълнят баничките.

Взимате една кора, намазнявате и покривате с друга, слагате една лъжица от плънката и завивате като пликче. Пържите в гореща мазнина до златисто.

След това остава само да ви пожелаем добър апетит!

Напиши коментар