Някой, някъде беше казал, че щом си ял кренвирш, значи си ял всичко. По нашити ширини може и да е така. В другия свят, извън територията на републиката, тези месни прозиведения са ценени и харесвани, а също и качествени и много, много вкусни - например в САЩ. Всички, които са били в Ню Йорк, са яли хот дог поне веднъж. Това е една от запазените марки на този град! Връщам се обратно и предлагам да си направите вкусно и евтино мезе или вечеря - въпрос на избор.

Рецептата е проста и по силите и на най-калпавия кулинар. Трябват ви кремвирши или пушена наденица. Всичко свършва, докато е горещо!

Количествата са приблизителни:

  • 7 бр кремвирши
  • 2 яйца
  • 4 с.л  бяло брашно
  • 2 с.л царевично брашно
  • 50 мл бира
  • ½ лъжичка бакпулвер
  • сол и пипер на вкус и 4 щипки сух копър
  • дървени шишчета – според нарязаните хапки

Разбърквате яйцата с бирата, брашното и подправките до получаването на много гъста каша. Може да прибавите царевично брашно при нужда. Кремвиршите нарязвате на големина за 1 хапка и всяко парченце забивате на шишче. Потапяте нарязаните парчета кремвирши в панировката и пържите до златисто. Пържете във фритюрник, ако нямате, използвайте по-висок и дълбок съд, за да може парченцата да са потопени добре.

Може да ги поднесете със сосове – горчица, кетчуп, лютеница или чеснов. Предложението върви добре и със салата.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.