Говорим за вариант, в които да нагостим вкусно 4 човека. Всеки би се впечатлил, когато му сервират омар върху канапе от хайвер! И едва ли ще е във възторг от пържени картофки, въпреки че са ни любими. Затова изнендайте гостите си и им поднесете проста храна, но по специален начин.
В тази рецепта има продукти за 1 вечеря или обяд за 4-ма! Общата стойност на основните продуктите не надвишава 20 лева, което си е постижение. В рецептата ще има и описани цени за ориентир.
Всичко, което ви трябва е:
- 1 кг. пилешко бон филе или гърди - това са около 8-10 лв.
- 1 заквасена сметана /400 гр./- 2 лв.
- 1 пакет тортила питки - 2-3 лв.
- 1 средна зелка - излиза около 2 лв.
- 4 моркова - те са около 1 лв.
- 1 връзка магданоз
- 3 скилидки чесън
- сол, пипер, кимион и къри.
- 1 с.л горчица
- 1 лимон
Зелето и морковите се режат много фино или се настъргват. Задушават се до готовност /до омекване/ заедно с чесъна и подправките - сол, черен пипер, червен пипер, кимион и къри. Готови са за около 10-15 минутки, след това ги оставяте да изстинат.
Пилешкото нарязвате на хапки и запържвате в малко мазнина до златисто. Ако сте избрали гърди, може да ги приготвяте цели, така ще има по едно парче за всяка порция. Готовото месо махате от тигана и в него слагате сметаната и горчицата. Разбърквате хубаво и добавяте сока от лимона и ситно нарязания магданоз. Подправяте със сол и пипер на вкус, изключвате котлона и връщате пилешкото в тигана, за да поеме от соса.
Ред е на тортилите. Изваждате си една от пакета и я пълните с приготвеното зеле с моркови. Завивате на руло като подпъхнете края, за да не излеле плънката. Щом рулото е готово го режете през средата на две.

Сервирате пилешкото с приготвения сос и 1 тортила! Цялото ястие се приготвя за 30 минути. Изяжда се за 3 минути.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
