Джънк фууд -така общо се наричат всички вредни храни в пакетчета. Всякакви вафли и чипсове и техните производни в шарени и завладяващи опаковки и с не много ясен състав. Те са вкусни, защото са пълни с много овкусители и още повече подобрители.

Всички ядем от тази „забранена“ храна в някакъв момент. Следващият път, когато планувате филмов маратон вкъщи с няколко големи пакета „боклуци“, да знаете, че има и домашен вариант. Лесен за приготвяне чипс от макарони се прави бързо и е адски вкусен. Дали ще е лют или само солен и хрупкав зависи само от вашия вкус. Приготвя се така…

Продукти:

  • 1 купа макарони
  • 1 с.л брашно
  • 2 с.л. царевичен грис
  • сол
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • чубрица и други по желание

Макароните се варят до готовност, след това са поливат със студена вода и се отцеждат. Брашното и нишестето се смесват и с тях се поръсват подсушените макарони. Важно е да не се слепват. Загрявате мазнината и ги пържите до златисто. Изваждате и ги слагате върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина, след което поръсвате с подправките.

Препоръчваме комбинация от тези - сумак, сол, кимион и чесън на прах.

Приготвянето на това удовлствие има само две тънкости:

  1. Всяко макаронче трябва да е добре оваляно в нишесте и брашно.
  2. Пържите в много гореща мазнина.

 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.