Джънк фууд -така общо се наричат всички вредни храни в пакетчета. Всякакви вафли и чипсове и техните производни в шарени и завладяващи опаковки и с не много ясен състав. Те са вкусни, защото са пълни с много овкусители и още повече подобрители.
Всички ядем от тази „забранена“ храна в някакъв момент. Следващият път, когато планувате филмов маратон вкъщи с няколко големи пакета „боклуци“, да знаете, че има и домашен вариант. Лесен за приготвяне чипс от макарони се прави бързо и е адски вкусен. Дали ще е лют или само солен и хрупкав зависи само от вашия вкус. Приготвя се така…
Продукти:
- 1 купа макарони
- 1 с.л брашно
- 2 с.л. царевичен грис
- сол
- пушен червен пипер
- черен пипер
- чесън на прах
- чубрица и други по желание
Макароните се варят до готовност, след това са поливат със студена вода и се отцеждат. Брашното и нишестето се смесват и с тях се поръсват подсушените макарони. Важно е да не се слепват. Загрявате мазнината и ги пържите до златисто. Изваждате и ги слагате върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина, след което поръсвате с подправките.
Препоръчваме комбинация от тези - сумак, сол, кимион и чесън на прах.
Приготвянето на това удовлствие има само две тънкости:
- Всяко макаронче трябва да е добре оваляно в нишесте и брашно.
- Пържите в много гореща мазнина.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
