Името е достатъчно красноречиво - "Тирамису" означава "опитай ме". Ако сте тъжни и мрачни, вкусът на този десерт ще разсее тъгата и ще ви накара да се почувствате много по-добре.

Продукти:

3 яйца с отделени белтъци и жълтъци

5 супени лъжици захар

200гр. сирене "Маскарпоне"

2 пакета бишкоти

1 чаша портокалов ликьор

1 чаша кафе еспресо

60гр. настърган натурален шоколад

100гр. какао

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте жълтъците и захарта. В отделна купа разбийте белтъците "на сняг", а в трета - по-голяма, смесете жълтъчната смес със сиренето и след това прибавете белтъците, докато получите кремообразна консистенция.

Бишкотите се нареждат плътно в плато или тава. С лъжица наръсете върху тях ликьора, половината от еспресото и какаото. Покрийте с крем и поръсете с настъргания предварително натурален шоколад.

Наредете втори пласт бишкоти и поръсете с останалата част от ликьора и кафето. Сложете сладкиша в хладилника най-малко за 12 часа. Наръсете останалото какао отгоре преди сервиране.

Забележка:

Тирамису може да се приготви 24 часа предварително преди консумация.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.