Името е достатъчно красноречиво - "Тирамису" означава "опитай ме". Ако сте тъжни и мрачни, вкусът на този десерт ще разсее тъгата и ще ви накара да се почувствате много по-добре.
Продукти:
3 яйца с отделени белтъци и жълтъци
5 супени лъжици захар
200гр. сирене "Маскарпоне"
2 пакета бишкоти
1 чаша портокалов ликьор
1 чаша кафе еспресо
60гр. настърган натурален шоколад
100гр. какао
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте жълтъците и захарта. В отделна купа разбийте белтъците "на сняг", а в трета - по-голяма, смесете жълтъчната смес със сиренето и след това прибавете белтъците, докато получите кремообразна консистенция.
Бишкотите се нареждат плътно в плато или тава. С лъжица наръсете върху тях ликьора, половината от еспресото и какаото. Покрийте с крем и поръсете с настъргания предварително натурален шоколад.
Наредете втори пласт бишкоти и поръсете с останалата част от ликьора и кафето. Сложете сладкиша в хладилника най-малко за 12 часа. Наръсете останалото какао отгоре преди сервиране.
Забележка:
Тирамису може да се приготви 24 часа предварително преди консумация.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
