Предлагаме ви няколко лесни варианта за приготвянето на крехки пържоли. Гарантираме ви, че няма къде да сбъркате и резултатът ще е много вкусен. Количествата на маринатата са само за ориентир и стигат за приготвянето на килограм месо.
Първият начин е да приготвите марината, в която месото ще пренощува в хладилник.
За нея ви трябват:
- 1/2 кофичка кисело мляко;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 големи скилидки чесън;
- 3 с.л. олио
- 1 чаша бира/бяло вино - ще ви трябва при печеното;
Разбърквате всичко в подходящ съд и овалвате пържолките. Завивате със стреч фолио и ги оставяте да почиват. Слагате в тавичка и поливате с бирата/виното. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса за не повече от 40 минути. Последните 10 може да печете само отгоре или да засилите малко фурната.
Вторият вариант е да да разбъркате сухите подправки:
- пушен червен пипер;
- сол и черен пипер;
- мащерка;
- 3 с.л. брашно;
Разбърквате всички подправки и овалвате всяка пържола равномерно от двете страни. В тиган слагате 1/2 пакетче масло и подходящо количество олио и запечатвате пържолите на силен огън за 30 секунди. След това ги подреждате в тавичка, слагате малко мазнина и покривате с алуминиево фолио. Печете до готовност на 180 градуса. Няма да са ви нужни повече от 30 минути. Махнете фолиото в последните 5 минути, за да се зачервят хубаво.
Третият вариант е да ги приготвите с мед и горчица. Ще са ви нужни:
- 3 с.л мед;
- 6 с.л горчица;
- сол и черен пипер;
- 1 малка чаша бира;
- олио;
За целта овкусявате пържолите със сол и пипер, слагате мазнината и бирата, завивате ги с фолио и ги оставяте за 1 час на 160 градуса във фурната. След като като са готови, ги изваждате и намазвате обилно с приготвената медена смес. Връщате обратно във фурната на 180 градуса за 10 минути и без фолио.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
