Необходими продукти:

  • 2 малки пилета
  • 60 гр.масло/половин пакетче/
  • 400 мл. бяло вино
  • 2 лъжици брашно
  • 1 лъжица сметана
  • дафинв лист,магданоз,естрагон,чубрица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете пилетата  на парчета,запържете ги леко в маслото,налейте половината от виното ,поръсете с пипер и сол,прибавете дафиновият лист и наситнения магданоз.Захлупете съда и задушете на  тих огън.Ако сосът се сгъсти много,тогава долейте още от виното.Когато месото се свари добре извадете порциите.Налейте още вино в соса,прибавете което трябва да е размито в много малко вода.Сложете и 2-3 листа естрагон и няколко капки оцет.

След като сосът поври още няколко минутки,застройте със сметаната.Сервирайте парчета месо и залейте с приготвения сос.

За гарнитура може да предложите сварен ориз.

Напиши коментар