Питките Попусас са неустоимо вкусни. Може да ги ядеш навсякъде. Те са малки тортили - джобчета пълни с месна или зеленчукова плънка. Вървят с домашно маринована салата. Ще започнем първо с нея.

Необходими продукти за салатата:

  • 1/2  малка зелка
  • 1 малка глава лук
  • 2 средно големи моркова
  • 4 чаши вряща вода
  • 1 чаша ябълков оцет
  • 1 с.л. риган
  • 2 с.л. сол

Нарязвате зеленчуците на тънки ивици и заливате с горещата вода. Оставяте ги настрани за 10-15 минути, след това ги отцеждате от водата. Подправяте с оцет, сол и риган, разбърквате добре и прибирате в хладилник.

Необходими продукти за плънката на Попусас:

  • 350 гр. свинска плешка
  • сол
  • 1 домат
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава лук

В тиган слагате малко мазнина и запържвате нарязаното на ситно месо. Когато е готово и със златиста коричка, го прехвърляте в блендер. Прибавяте към него и нарязаните на ситно зеленчуци. Блендирате ги.

Необходими продукти за тестото:

  • 4 чаши брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 3 чаши студена вода
  • 1 чаша настъргана моцарела /може и мек кашкавал/

Разбрърквате 3-те съставки и замесвате много меко, не лепнещо тесто. След това взимате от тестото, оформяте малко кръгче, в което слагате от плънката и моцарелата, и затваряте.

Внимателно сплесквате кръгчето. Слагате в намазнен тиган и печете от двете страни до златисто. Сервирате със приготвената по-рано и охладена салата.

47 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.