Питките Попусас са неустоимо вкусни. Може да ги ядеш навсякъде. Те са малки тортили - джобчета пълни с месна или зеленчукова плънка. Вървят с домашно маринована салата. Ще започнем първо с нея.
Необходими продукти за салатата:
- 1/2 малка зелка
- 1 малка глава лук
- 2 средно големи моркова
- 4 чаши вряща вода
- 1 чаша ябълков оцет
- 1 с.л. риган
- 2 с.л. сол
Нарязвате зеленчуците на тънки ивици и заливате с горещата вода. Оставяте ги настрани за 10-15 минути, след това ги отцеждате от водата. Подправяте с оцет, сол и риган, разбърквате добре и прибирате в хладилник.
Необходими продукти за плънката на Попусас:
- 350 гр. свинска плешка
- сол
- 1 домат
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
В тиган слагате малко мазнина и запържвате нарязаното на ситно месо. Когато е готово и със златиста коричка, го прехвърляте в блендер. Прибавяте към него и нарязаните на ситно зеленчуци. Блендирате ги.
Необходими продукти за тестото:
- 4 чаши брашно
- 2 ч.л. сол
- 3 чаши студена вода
- 1 чаша настъргана моцарела /може и мек кашкавал/
Разбрърквате 3-те съставки и замесвате много меко, не лепнещо тесто. След това взимате от тестото, оформяте малко кръгче, в което слагате от плънката и моцарелата, и затваряте.

Внимателно сплесквате кръгчето. Слагате в намазнен тиган и печете от двете страни до златисто. Сервирате със приготвената по-рано и охладена салата.


Супа със сьомга



Рекорд: Вкусна пита сирене с огромни размери
