Първата храна в класацията е вид бургер на стойност 5000 долара. Той се приготвя в Лас Вегас от готвача Хюбърт Келер в ресторант Keller's Fleur. Мястото се намира в курорта и казиното Mandalay Bay.

The most expensive food

За направата на този бургер от 5000 долара се използва само най-скъпото месо - говеждо Wagyu, което струва около 100 долара на килограм. Към високата цена се добавят и трюфелите на стойност 1500 долара. Ястието се предлага и с бутилка Шато Петрус от 1995 г., оценена на 2500 долара.

Втората храна, която попада в списъка, е пицата Луи XIII, която струва 9315,71 долара. Приготвя се от Ренато Виола, един от най-добрите майстори на пица в Италия.

The most expensive food

Пицата е всичко друго, но не и обикновена. Част от съставките ѝ са моцарела ди буфала, омари и хайвер. Като допълнение се сервира с коняк Реми Мартин Луи XIII и шампанско Круг Клос дю Меснил.

Ако предпочитате да изхарчите близо 15 000 долара за храна, вместо да ги спестите, тогава за вас е екстравагантният десерт на стойност 14 500 долара, който се предлага в Шри Ланка.

The most expensive food

Прави се по специална заявка, с минимум 24 часа предизвестие. Десертът се украсява с 80-каратов аквамаринов камък, поставен под ръчно изработен риболов от шоколадови кокили.

33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.