Всеизвестен факт е, че италианците са ненадминати кулинари и любовници. Тempo di qualità (да прекараш времето си качествено) е тяхната философия за живота. Италианската храна е вкусна, прясна и домашно приготвена. Тяхна е заслугата равиолите да станат толкова популярни. Те се приготвят от тесто, в което се слага плънка по избор - зеленчуци, риба, месо или плодове, в случай че ги сервирате като десерт.

Всяко семейство на Апенинския полуостров има тайна рецепта за приготянето им. Но равиолите с камембер и телешко са толкова вкусни, че ще искате още и още! 

Какво ви е необходимо?

За тестото:

  • 300 гр. брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • вода около 100-150 мл.

За плънката

  • 1 глава лук
  • 400 гр. телешка кайма
  • 100 мл. ябълков оцет
  • 1/2 пакетче масло
  • сол, пипер и мащерка на вкус
  • 1 опаковка сирне камембер

За соса:

  • 1 малка кофичка заквасена сметана
  •  1 с.л. сос уасаби.

Първа стъпка е да замесите много еластчно тесто за равиолите. Сложете солта и брашното и добавяйте водата постепенно. Полученото тесто трябва да е леко и меко. Разточвате на много тънко и изрязвате кръгове, които ще напълните с плънката. Използвайте чаша с по-голям отвор, за да направите формата.

Задушавате лука в маслото, след това добавяте каймата и подправяте. Разбърквате и когато каймата започне да се стяга, добавяте оцета. Щом течността се изпари сваляте от котлона. Взимате едно от изрязаните кръгчета и слагате от плънката и едно парче камембер. Затваряти и прищипвате по края, за да не изтича сместа. Готвите 8 минути на пара. Равиолите стават леко прозрачни когато са готови.

Разбърквате соса и подреждате красиво в чиния. За една порция 4-5 равиола са достатъчни.

39 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.