Без много суетене в кухнята може да си спретнете разкошен и сладък пай с ябълки.

Необходими продукти:

1кг. ябълки - червени и сладки за предпочитане

1/2 пакетче масло

100гр. захар

1 лист бутер тесто.

Да започваме. Белите ябълките и ги почиствате от семки, след което режете на четвъртинки.

В сух тиган слагате захарта да се разтопи и добавяте маслото. Прибавяте ябълките и внимателно ги овалвате, така че всяко парченце да е добре покрито с карамел. Изрязвате тестото по формата и размера на тавичката, в която ще печете. Леко набождате с вилица по цялата повърхност.

Намазнявате тавичката и внимателно подреждате вкусните, лъскави парченца ябълки едно до друго, заливате със сосчето от карамел и покривате с бутер тестото. Подпъхнете краищата му плътно.

Печете около 40 минути на 180 градуса.

След като извадите пая, трябва да го обърнете в подходящ съд.Това става най-лесно като го захлупите с плоска чиния и след това обърнете тавичката.

Ухае прекрасно нали! Добавете топка сметанов сладолед за разкош.

Напиши коментар