Тези пилешки шишчета стават много сочни и крехки. Трябва обаче да престоят в марината една вечер. Пригответе на следващия ден.

Ще ви трябва един килограм пилешко месо от бут. Режете го на парчета колкото голям орех и овалвате в марината, покривате и оставяте в хладилника.

За марината ви трябват:

250 гр. цедено мляко/една голяма чаена чаша/

1 ч.л. сумак

1 ч.л. джинджифил на прах

1 ч.л. сух риган

2 скилидки чесън-пресован

1/2 ч.л. чили

сол и пипер на вкус.

Нанизвате месото по 4-5 парчета на шишче и печете на 200 градуса за 10 минути. Докато чакате месото, пригответе свежата салата табуле.

За нея са ви необходими равни части:

булгур, краставици и домати /около 150-200 гр./

1 връзка магданоз

1/2 връзка мента

1 малка глава лук

За дресинга: сол, захар, зехтин и лимонов сок, всичко на вкус.

Приготвяте салатата като сварявате предварително булгура според указанията на опаковката и го оставяте да се охлади. След като е готов, прибавяте към него ситно нарязаните зеленчуци и зелените подправки. Овкусявате с дресинга и сте готови.

 

* 200 гр. булгур /количеството е равно на голяма чаена чаша/

 

 

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.